hírlevél törzsvendégprogram

Promóciós és szerződéses kódok
Érkezés
Távozás
Éjszakák


Az 1. szoba
Felnőttek:
Gyermekek:
Szobák száma: 


DANUBIUS BEST PRICE GUARANTEE

Foglaljon nálunk garantáltan a legjobb árakon!

Amennyiben szállását közvetlenül a Danubius Hotels Group-nál foglalja, biztos lehet abban, hogy minden esetben a lehető legalacsonyabb egyéni szobaárat kapja. Ha a foglalásától számított 24 órán belül mégis találna máshol egy alacsonyabb publikus árat, abban az esetben visszaigazoljuk Önnek ezt az alacsonyabb árat, ráadásként pedig 30 euró kedvezményt is adunk, amelyet egyéb szolgáltatásokra (pl.: éttermi fogyasztás, minibár, wellness kezelés) használhat fel szállodánkban a tartózkodása alatt. További részletekért tekintse meg az Általános Üzleti Feltételeinket

Az árgarancia érvényesítéséhez töltse ki online űrlapunkat, legkésőbb 48 órával a szállodába történő sztenderd bejelentkezési idő előtt.


általános üzleti feltételek árgarancia érvényesítő űrlap
Kirándulás

Keszthely a Balaton környéki városok között a legrégebbi. Számos utcája máig híven őrzi a múlt századi kisvárosok hangulatát. Keszthely fejlődésének, kultúrájának évszázadokon át meghatározó tényezője volt az egyik leggazdagabb magyar arisztokrata család, a Festeticsek jelenléte. Pompás barokk kastélyuk, amely ma múzeum, a balatoni régió egyik legszebb műemléke. Parkjában, fényes termeiben nyaranként hetente rendeznek koncerteket. Gyönyörű a Balatoni Múzeum is, diorámái, tárlói bemutatják a tó keletkezését, élővilágát, régészeti leleteit, néprajzát, fürdőéletének történetét. A római katolikus templom hajója középkori emlék, freskóit a magyar gótika legszebb alkotásai között tartják számon. A város állandó rendezvénye a nyári Balaton Fesztivál, illetve a Balatoni Ősz.

Túralehetőségek Keszthely környékén

 • gyalogtúra a Keszthelyi-hegységben, Rezi vára;
 • buddhista békeszentély (sztúpa) Zalaszántón;
 • Balatonederics, Afrika Múzeum.

Badacsony a balatoni régió leghíresebb szőlőhegye. Itt terem az a szőlő, amelyből a Badacsonyi Szürkebarát és a Kéknyelű készül. A 437 méter magas bazalthegy déli lejtőjén remek vendéglők és borozók várják a kirándulókat. A hegy tetején a Kisfaludy-kilátó emlékezetes panorámát kínál. Lent, nem messze a hajókikötőtől találjuk a Balaton festője, Egry József házát, amely ma az ő emlékmúzeuma. A vidék állandó rendezvénye a Badacsonyi Szüreti Napok.

Kirándulási lehetőségek Badacsonynál

 • gyalogtúra a szigligeti várba;
 • Tapolca, a tavas barlang és a Malom-tó megtekintése;
 • Szent György-hegy, bazaltorgonák.

Az északi part tájképén éppúgy, mint a térképén, az egyik legszembeötlőbb pont a Tihanyi-félsziget.

Magányos tömbje őrtoronyként magaslik a szoros fölé. Kisebbik dombján, már kilenc évszázaddal ezelőtt templomot és monostort állítottak Tihanyban. Az építkezést elrendelő királyi okirat, az 1055-ben keltezett tihanyi alapítólevél a magyar nyelv legrégebbi leírt szavait tartalmazza latin szövegkörnyezetben. Az eredeti templomnak ma csak román stílusú, zömök oszlopoktól tartott altemploma látható, föléje barokk apátsági templomot építettek. A félsziget teljes területe védett, különleges látnivalói a horgászvíznek is kiváló Belső-tó, a gejzírek építette forráskúp, az Aranyház és a levendulamezők.

Tihany múzeumai: Bencés Apátsági Múzeum, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (parasztgazda háza és a halászcéh háza) és a Babamúzeum. Az apátsági templomban nyaranta orgonakoncerteket rendeznek.

Túrázási, kirándulási lehetőségek a Tihanyi-félszigeten és környékén

 • Gyalogtúra a félszigeten: Visszhang-domb, Külső-tó, barátlakások;
 • Örvényes (Malommúzeum);
 • Balatonudvari, védett temető a különleges, szív alakúra faragott sírkövekkel.

Balatonfüred, bár nevét nem fürdőjéről, hanem a fürjektől kapta, mégis itt született meg a XVII. században a balatoni fürdőkultúra. Előbb csak szénsavas forrásvizének kedvéért látogatták, ám a XIX. század második felében, amikor már a balatoni fürdőzés is divatba jött, itt ácsolták vörösfenyőből a tó első fürdőházát. Füred sok másban is az „elsőségek városa”. Itt épült és indult első útjára 1846- ban a Kisfaludy nevű gőzös, itt készültek később az első vitorlás jachtok is, itt működött hajdanán az első magyar nyelven játszó kőszínház. Mindez új korszakot nyitott a magyar turizmus történetében.

A füredi sétát érdemes a két évszázados Gyógy téren, a híres forrásnál kezdeni, majd a több mint százesztendős parkban és a vízparti Tagore sétányban gyönyörködve eljutunk a tó egyik legszebb kikötőjébe. A közeli Kerektemplom sajátos formája mellett híres alkotók freskóival és festményeivel kelti fel a turisták érdeklődését. Néhány percre innen a magyar irodalom egyik „fejedelme”, Jókai Mór villája áll, amely ma emlékmúzeum.

Kirándulási lehetőségek Balatonfüreden

Gyalogtúrák

 • a Lóczy-barlang;
 • a Tamás-hegyi kilátó;
 • a Koloska-völgy.

Gépkocsival Veszprémbe

 • A barokk érseki palota, a székesegyház és a gótikus Gizella-kápolna;
 • A Gizella Királyné Egyházmegyei Múzeum;
 • A Laczkó Dezső Múzeum;
 • A Kittenberger Kálmán Növénykert és Vadaspark.

Balatonföldvár a tópart legrendezettebb települése, amelyet már eleve üdülővárosnak terveztek a múlt század végén. Gyönyörű parkjai, remek vonalvezetésű utcái, sétányai egyaránt dicsérik az egyik leghaladóbb gondolkodású magyar arisztokrata család, a Széchenyiek ízlését, és a tervező, Spur István mérnök – a későbbi balatoni kormánybiztos – hozzáértését. Telitalálat a város helyének megválasztása is: tiszta időben Földvárról a Balaton teljes, 200 km hosszú partvonalát végigfuthatja innen a tekintet. Az üdülőváros a tó legszebb kikötőjével büszkélkedhet.

Kirándulási lehetőségek Balatonföldváron

 • Gyalogosan: Kőrös-hegy, gótikus templom;
 • Gépkocsival: Igal (termálfürdő), Balatonboglár (Gömbkilátó), Vörös kápolna (szabadtéri előadások), augusztusban szüreti fesztivál.

Siófok, a nyári főváros, hazánk egyik legforgalmasabb idegenforgalmi központja. Üdülőtelepe, villanegyede a XIX. század végén a kor legnagyobb turisztikai vállalkozásaként épült. Siófok híres szülötte a világhírű operettszerző, Kálmán Imre, akinek szülőháza ma a zeneköltő emlékmúzeuma. A Kálmán-kultusz jegyében nyaranként két hónapon át hetente rendeznek itt operettgálákat. A katolikus plébániai templomban orgonahangversenyeket, mesterkurzusokat tartanak.

Siófok óriási diszkóival, zenés szórakozóhelyeivel a fiatalság nyári „zarándokhelye”. Fő kedvencük a Nagystrandon pár éve felépült, nappal sportolással, este rockkoncertekkel csábító Beach House. A város állandó rendezvényei a pünkösdi szezonnyitó ünnep és az Aranykagyló Folklórfesztivál.

Kirándulási lehetőségek Siófokon

 • Gyalogosan: Töreki természetvédelmi terület;
 • Gépkocsival: Szántódpuszta Majormúzeum, Balatoni Akvárium és lovasbemutatók;
 • Hajóval: Tihanyi-félsziget, Balatonfüred.

 

Időjárás
Jelenlegi időjárás
kissé felhős
14.9°C
2017.március26.
kissé felhős
2°C - 11°C
2017.március27.
jobbára napos
5°C - 13°C
2017.március28.
jobbára napos
7°C - 17°C
2017.március29.
jobbára napos
9°C - 19°C
2017.március30.
jobbára napos
9°C - 19°C
2017.március31.
jobbára napos
9°C - 19°C
2017.április01.
kissé felhős
10°C - 20°C
2017.április02.
kissé felhős
9°C - 18°C
2017.április03.
közepesen felhős
9°C - 17°C
Térkép Program
Danubius Hotels Group
Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
Legutóbb
megtekintve
 
X